ISTORIJAT

Firma ’’STAMEVSKI’’ je osnovana 1953. godine kao tradicionalna pekara. Dugogodišnje iskustvo u izradi pekarskih proizvoda vremenom je prenešeno i na poslastičarske. Porodični posao su nasledile sledeće generacije, što je omogućilo dugogodišnji kontinuitet u razvoju i postepeno uvođenje modernih standarda, uz održavanje tradicionalnog kvaliteta. Od 2008. procesi proizvodnje I poslovanja sertifikovani su u skladu sa HACCP I ISO 9001:2008 standardima. Svi proizvodi i danas se izradjuju isključivo ručnim radom od prirodnih sirovina po najlepšim tradicionalnim receptima. Početni proizvodni program je obuhvatao izradu nekoliko vrsta sitnih kolača koje su distribuirane maloprodajnim objektima. Prvi kolači pravljeni su po receptima naših baka, baš onakvi kakve smo ih mi voleli kao deca. Pažljivom analizom tržišta i konstantnim kontaktom sa krajnjim potrošačima, putem degustacija i promocija, u prilici smo da napravimo upravo onaj izbor  ukusa i izgleda slatkiša koji je potreban našem tržištu. Sjajan prijem kod potrošača inspirisao je i omogućio brzo širenje asortimana i tržišta. Danas, Stamevski pod sloganom "Moj slatkiš" proizvodi 3 kategorije poslastica: sitne kolače, komadne kolače i torte. Veliki izbor poslastica omogućuje Vam da izaberete onu koju ćete zvati "Moj slatkiš". Svi elementi poslovanja osmišljeno su razvijani, usklađivani i dizajnirani, što je dovelo do stvaranja prepoznatljivog brenda kod potrošača u Srbiji. Spoj tradicionalne ručne izrade, prirodnih sastojaka, modernog dizajna i kvaliteta je ono što čini jedinstvenost ovog preduzeća.

VIZIJA

Naša vizija je firma «Stamevski» kao lider proizvođača ručno pravljenih torti i kolača na srpskom tržištu, kao i promoter tradicionalnih domaćih kolača na inostranom tržištu. Asocijacija na brend Stamevski je vrhunski ukus i kvalitet, kao i profesionalnost usluge.

MISIJA

Savremeni tempo življenja promenio je mogućnosti i potrebe ljudi. Firma Stamevski ispunjava Vaše nepromenjene želje i omogućava da uz sadašnji tempo života sebe i svoje najbliže svakodnevno obradujete svežim domaćim kolačima. Asortiman proizvoda je dovoljno širok da svaki potrošač pronađe omiljenu vrstu slatkiša, koju će nazvati « Moj slatkiš». Prioritet našeg poslovanja je zadovoljstvo kupaca, koje se ostvaruje usaglašavanjem najboljih sirovina, savremene opreme, vrhunskih standarda higijene, posvećenosti zaposlenih i sistemske organizacije preduzeća.